Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Διήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στο Μαραθώνα και Νέα Μάκρη



Εκτός από τον Μάη του '68, υπήρξε κι ο ελληνικός Μάης του '63, ο οποίος μάλιστα ήταν και νικηφόρος, υπογράμμισε ο Πάνος Τριγάζης, συντονιστής της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το έτος Λαμπράκη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για την προαναγγελία των διήμερων εκδηλώσεων στον Μαραθώνα το προσεχές Σαββατοκύριακο προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη συνέντευξη μίλησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας, ο Φώτης Δεληβοριάς, δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνια Παπαδημητρίου και ο Πάνος Ροδάκης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
"Τιμάμε τον ελληνικό Μάη του '63 με το συγκεκριμένο διήμερο εκδηλώσεων", τόνισε ο Π. Τριγάζης, επισημαίνοντας την πολιτική σημασία που είχε η πραγματοποίηση της πορείας ειρήνης, ως πράξη πολιτικής ανυπακοής, το 1963, στην οποία μετείχε ο βουλευτής της ΕΔΑ και πρωτεργάτης του Φιλειρηνικού Κινήματος, Γρ. Λαμπράκης, καθώς η πορεία είχε απαγορευτεί από την τότε κυβέρνηση της ΕΡΕ.
"Είναι πολύ σημαντική η παρουσία και η στήριξη του διημέρου από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κι απ' όλους τους δημοκρατικούς πολίτες", σημείωσε ο Γ. Πάντζας.
"Η σημερινή καρφίτσα ονομάζεται Χρυσή Αυγή", τόνισε ο Φ. Δεληβοριάς, ενώ τόνισε ότι το διήμερο αυτό θα πρέπει να καθιερωθεί ως ετήσια γιορτή προς τιμή του Γρ. Λαμπράκη.
"Οι αγώνες του Λαμπράκη παραμένουν αδικαίωτοι", σημείωσε ο Π. Ροδάκης μιλώντας για το μήνυμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Η Μάνια Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε όσους έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ειρήνη, ενώ σημείωσε τα δεινά του συριακού λαού από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται.

   Το πρόγραμμα του διημέρου   

Το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα ώς το λιμανάκι της Νέας Μάκρης, όπου και έχει προγραμματιστεί η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, στις 8 μ.μ., με τη Σοφία Σακοράφα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Ηλίας Χρονόπουλος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Νέας Μάκρης, θα διεξαχθεί επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, η οποία περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ομιλίες και δρώμενα.
Για τη μετάβαση στην πορεία του Σαββάτου, θα ξεκινήσει πούλμαν από την πλατεία Κουμουνδούρου. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Δήμητρα Τσάμη, 2103378523.



____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου